ANASAYFA GÜNDEM Akçay'a Yeni Skate Park Açıldı

Akçay'a Yeni Skate Park Açıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Gençleri Unutmadı: Akçay'a Yeni Skate Park, Gençlerin gözdesi skate parklar yaygınlaşıyor: Şimdi Akçay'da yeni açılan park
yazar
Güven Kocaavcı
Haber Sitesi Yayın Yönetmeni
709
GÖSTERİM

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, gençlerin favorisi olan skate parkları şehir genelinde yaygınlaştırarak gençlere ve çocuklara yönelik sosyal ve kültürel hizmetlere devam ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın liderliğinde, kentte ekonomik, sosyal ve kültürel hayata katkı sağlayan belediye, 4. skate parkını Akçay'a kazandırıyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şehrin 20 ilçesine eşit hizmet götürme prensibiyle, 4,5 yılda kentin her karışına dokunan projelere imza atıyor. Tarım alanında meraları verimli hale getirerek, tarla ve zeytinlik yollarını düzenleyerek üreticiye destek veren belediye, aynı zamanda kentteki sosyal hayata da renk katıyor. Şehir merkezindeki Avlu Yaşam Merkezi ve Atatürk Parkı'nın ardından Bandırma Sahili'nde skate park oluşturan belediye, şimdi de Akçay'da gençlerin ve çocukların ilgisini çekecek bir skate park projesi hayata geçiriyor. Ayrıca, çevre düzenlemesinde kullanılacak çimleri Büyükşehir Belediyesi Çiftçi Eğitim Merkezi'nde üreterek, kendi ürettiği çimleri kullanma kararı almıştır.

Akçay Altınkum Sahili 2. Etap'ta gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, 40x20 ölçülerinde bir skate park oluşturuluyor. Skate parkın yanında 120 araçlık bir otopark yapılırken, 10 dönümlük alanın yüzde 30'u yeşil alan olarak planlandı. Yeşil alanların düzenlemesinde kullanılacak çimler, Büyükşehir Belediyesi Çiftçi Eğitim Merkezi'nde üretiliyor. Balıkesir genelinde yapılan tüm uygulamalarda, artık belediye kendi ürettiği çimleri kullanacak.

Büyükşehir Belediyesi 1. Bölge İlçe Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Teknik Şube Müdürü Kurthan Gencel, Akçay'da yapımı devam eden skate parkın Balıkesir genelinde belediye tarafından yapılan 4. skate park olduğunu belirtti. Çevre düzenlemesiyle birlikte toplamda 10 dönümü kapsayan çalışmaların aşamalı olarak devam edeceğini ifade eden Gencel, Yücel Başkan'ın vizyonu doğrultusunda yapılan çalışmalarla insanların hayatlarına dokunduklarını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Burhaniye'de Sağlık Hizmetlerinde Yanınızdayız

Burhaniye'de Sağlık Hizmetlerinde Yanınızdayız