ANASAYFA SPOR Bülent Uygun: Samsunspor Maçı Zor olacak ama Kazanacağız

Bülent Uygun: Samsunspor Maçı Zor olacak ama Kazanacağız

Bülent Uygun, Zorlu Samsunspor Maçı Öncesi Açıklamalarda Bulundu. Samsunspor Maçı Zor olacak ama Kazanacağız dedi.
yazar
Güven Kocaavcı
Haber Sitesi Yayın Yönetmeni
255
GÖSTERİM
Bülent Uygun: Samsunspor Maçı Zor olacak ama Kazanacağız

 Bülent Uygun, Zorlu Samsunspor Maçı Öncesi Açıklamalarda Bulundu

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Samsunspor ile deplasmanda oynayacakları maç öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Uygun, Galatasaray maçı öncesinde yaşanan zorlukları değerlendirerek, eksik kadroyla mücadele etmek zorunda kaldıklarını belirtti. Ayrıca, ara transfer döneminin başladığını ve yönetimle konuştuklarını ifade ederek, kadroya 5 yeni oyuncu katmayı planladıklarını açıkladı.

Uygun, "Yönetim kurulumuza rapor verdim. Gidenlerin yerine oyun taktiğimize ve sistemimize uyacak adam alınması konusunda yönetimimizle konuştuk. Alacağımız 5 transferin ikisi yerli oyuncu olacak. 18-19 yaşlarında genç ve yetenekli çocuklar. Diğerleri de yine 21-24 yaşlarında 3 yabancı olacak. Hem yaş ortalamamızı düşürmek istiyoruz hem de oyun sistemimize uygun futbolcuları kadromuza katmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Teknik direktör, ligin 20. haftasında Samsunspor ile karşılaşacaklarını vurgulayarak, Samsun'un güçlü kadrosuyla zorlu bir mücadele beklediklerini belirtti. Ayrıca, Türkiye Futbol Federasyonu'nun yabancı oyuncu sayısıyla ilgili aldığı kararı değerlendiren Uygun, yerli futbolcuların önemine vurgu yaparak, altyapının geliştirilmesi gerekliliğini vurguladı.

Uygun, "Avrupa ve dünya şampiyonu olmuş genç milli takımlarımız vardı. Şimdi turnuvaya gidebiliyor muyuz? gruptan çıkamıyoruz. Türk futbolunda gençlerin önünün nasıl kapandığı gözüküyor. Altyapıda ne yapabiliriz, nasıl bir eğitim sistemi yaparız, hocaları nasıl eğitirsin, bununla beraber bu gençleri nasıl yetiştirirsin, bu rekabete nasıl sokarsın, öncelikle ona bakmak zorundasınız." diyerek altyapının önemine vurgu yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas Ulaş'ta Yetenek Sahnede

Sivas Ulaş'ta Yetenek Sahnede